Werkgevers willen verplichte arbeidsongeschiktheidverzekering

Werkgeversorganisatie AWVN wil een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden. Er moet een collectieve verzekering komen waar iedereen aan mee moet betalen. Ook de zelfstandig adviseur, de freelance journalist en de bouwvakker met een eigen bedrijf. Volgens de AWVN wordt de groep werkenden die niet verzekerd is steeds groter. Daarom pleit de werkgeversorganisatie voor het eerst voor een verzekeringsplicht voor ondernemers.

Risico’s

Op dit moment zijn ondernemers en zelfstandigen niet verplicht om mee te betalen aan een collectieve verzekering. Uit cijfers van TNO blijkt dat maar liefst 80% van de zelfstandigen onverzekerd is. Dat komt onder andere omdat het soms niet lukt om bij verzekeraars een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. De verzekeraars vinden het dan een te groot financieel risico. Een andere reden is dat de premie voor veel zelfstandigen te duur is. Als alle werkenden meebetalen aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan is de premie voor zelfstandigen beter te behappen. Toch is volgens de AWVN  30 procent van de zelfstandigen daar financieel niet toe in staat.

Commentaar

Veel zelfstandigen staan niet te juichen voor het plan van de AWVN. Ook de Belangenvereniging Verbond van Verzekeraars is niet positief. Een verzekeringsplicht, zoals door de AWVN wordt voorgesteld, doet volgens het Verbond geen recht aan de behoefte onder zelfstandigen aan keuzevrijheid en maatwerk. Het is duidelijk dat het laatste woord hierover nog niet gesproken is.

Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

  • goede prijs
  • vooraf persoonlijke intake
  • kleine groepen
  • niet goed geld terug!
  • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.