Beoordeling:

Training Snellezen en informatie verwerken

Leren omgaan met de informatieberg

Als HR-professsional krijgt u op het werk, voor een studie of privé de nodige informatie die u tot u moet nemen. Informatie op papier en digitaal. Veel medewerkers hebben moeten om al die informatie te verwerken. En de berg aan informatie neemt nog steeds toe. Hoe worstelt u zich door deze berg aan informatie heen? Hoe maakt u keuzes wat u wel en niet leest, hoe leest u informatie sneller, haalt u er de kern uit en legt u de belangrijkste zaken overzichtelijk vast? In de training Snellezen en informatie verwerken geven we u een antwoord op al deze vragen en komt u sneller door de informatieberg heen. Dat geeft u meer ruimte. De training snellezen duurt slechts één dag. Daarna kunt u met het geleerde aan de slag.

Resultaten na de Training snellezen en informatie verwerken:

 • U krijgt inzicht in de meerwaarde van het werken met technieken die het lezen, samenvatten en beoordelen van teksten vergemakkelijken.
 • U verhoogt uw leestempo.
 • U kunt sneller de essentie uit teksten halen.
 • U kunt de gelezen teksten overzichtelijk samenvatten.
 • U kunt de geleerde methodieken in de eigen praktijk toepassen.

De training snellezen en informatie verwerken is bedoeld voor HR-professionals die sneller willen leren lezen.

Voor de training snellezen en informatie verwerken krijg je een vragenlijst. Daarop kun je je leervragen vermelden. De trainer kan zo beter inspelen op de vragen van de deelnemers.

9.30 Ontvangst met koffie en thee

10.00 Aanvang van de training, kennismaking en toelichting op het programma. We lopen de vragenlijsten door. We kijken naar de eigen ervaringen op het gebied van in lezen en verwerken van informatie.

Snellezen

Er zijn verschillende manieren om sneller te kunnen lezen. Wat is het nut van het werken met snellees- en samenvattingsmethodieken Een korte presentatie over de voordelen en kansen die het werken met deze methodieken ons biedt. We gaan hiermee oefenen.

12.30 Lunchpauze

Effectief lezen

Na een korte inleiding op de theorie gaan we met praktische oefeningen aan de slag. Verschillende technieken passen we stapsgewijs toe. Waarbij de oefeningen steeds pittiger worden en de uitdagingen steeds groter. We behandelen hierbij niet alleen het lezen van papier maar staan ook stil bij het stukken lezen vanaf een beeldscherm.

Effectief samenvatten

Effectief lezen levert ons veel voordeel op bij het doornemen van stukken, maar hoe leggen we op een snelle en overzichtelijke manier vast wat we gelezen hebben? Hierbij helpt het mindmappen ons. Na uitleg van de methodiek voeren we hiermee een aantal opdrachten uit. We zien de opbouw van verschillende mindmapstructuren en maken kennis met de doelboom- en PIN-analyse.

Afronding training

We bespreken de opgedane ervaringen. De deelnemers vatten in een mindmap de eyeopeners en aandachtspunten van de dag samen.

16.00 Einde training

Amersfoort
28-01-2022
18-03-2022
17-06-2022
26-09-2022
25-11-2022

De cursuskosten bedragen € 425,00 per persoon exclusief € 70,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 524,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar HRM Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de HRM Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 15 beoordelingen
door Klaske Bos
Prettig
Naam organisatie*: Ieder(in)

Cursus was prettig, goed te volgen en leerzaam.

door Rosita Molai
Veel tips
Naam organisatie*: VNG

Leuke en leerzame cursus met veel tips en trucs.

door M Fakher
een 10
Naam organisatie*: VNG

Een 10! De inhoud van de training stemt overeen met mijn verwachtingen.

door Desi Truijens
Boeiend
Naam organisatie*: St. Wonen plus

Helder, Boeiend en informatief

door Danielle Redelijkheid
leuk en leerzaam
Naam organisatie*: ASVZ

De cursus was leuk en leerzaam. Het stuk over mindmappen vond ik in het begin wat veel tijd vragen die graag meer in oefenen in technieken zou steken.

door Lucienne Oosting
een aanrader
Naam organisatie*: bekend

De cursus snellezen is een aanrader voor iedereen die veel moet lezen. Ellis heeft een hoop ervaring als cursusleider. Haar uitleg, tips en de manier van uitleggen was goed en geen moment saai. Ze weet waar ze het over heeft. Ik ben naar huis gegaan met een heleboel bagage waar ik heel veel aan ga hebben. Lucienne

door Monique
Prima trainer
Naam organisatie*: Aussems educatief

Prima trainer. Ervaren, maar bovenal goed betrokken. Steeds een overzicht voor wie wat behoeft. Voor mij een fijn tempo.

door Leendert Korvink
goed
Naam organisatie*: IVT

De inhoud van de training is goed afgestemd met mijn HR werk.

door A. Bakens
Goed
Naam organisatie*: LEV Groep

De cursus stemt overeen met mijn verwachtingen.

door Richard Schill
Tool
Naam organisatie*: Belastingdienst

Zeer goede tool gehad om werk te optimaliseren!

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 425 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 12
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.