Beoordeling:

Aan de slag met strategische personeelsplanning

Een visie op het realiseren van een evenwichtig en competent personeelsbestand vormt de basis van een goed HR beleid. U wilt natuurlijk de juiste mensen op de juiste plaats en op het moment dat u ze nodig heeft. U kunt dan de ambities van uw organisatie realiseren. In de workshop strategische personeelsplanning leert u wat strategische personeelsplanning kan opleveren voor uw organisatie. In een ochtend praten we u bij over wat er daarbij komt kijken en gaat u aan de slag.

In dit programma richt u zich op strategische personeelsplanning in relatie tot de visie, missie en strategie van de organisatie. U krijgt inzicht in wat nodig is om als organisatie(onderdeel) adequaat in te kunnen spelen op de toekomst. U brengt het huidige personeelsbestand in kaart en analyseert de huidige personeelsbezetting in relatie tot de vereiste personeelsbezetting. Vervolgens gaat u aan de slag met het opstellen van een globaal actieplan voor de strategische personeelsplanning in uw organisatie. Zo kunt u uw organisatie professioneel adviseren over de toepassing en meerwaarde van strategische personeelsplanning. Aan deze workshop doen HR-professionals mee van verschillende organisaties, zodat u niet alleen leert van de trainer maar ook van uw collega’s.

Resultaat na de workshop:

 • U weet hoe u handen en voeten geeft aan een personeelsplanning,
 • U analyseert hoe de vereiste personele bezetting zou moeten zijn,
 • U analyseert de knelpunten in de personele bezetting
 • U maakt een aanzet tot een direct toepasbaar actieplan.

Werkt u binnen het vakgebied van HR en wilt u praktijkgericht aan de slag met strategische personeelsplanning? Dan is deze geconcentreerde workshop iets voor u. U hebt HBO werk- en denkniveau.

Doel en opzet

In dit programma richt u zich op strategische personeelsplanning in relatie tot visie, missie en strategie van de organisatie. U krijgt inzicht in wat nodig is om als organisatie(onderdeel) adequaat in te kunnen spelen op de toekomst. U brengt het huidige personeelsbestand in kaart en analyseert de huidige personeelsbezetting in relatie tot de vereiste personeelsbezetting. Vervolgens gaat u aan de slag met het opstellen van een globaal actieplan voor de strategische personeelsplanning in uw organisatie.

Voorbereiding

U ontvangt ter voorbereiding leesopdrachten en analyse opdrachten. U bereidt uw vragen - naar aanleiding van deze opdrachten - voor en stuurt deze, samen met de ingevulde leerbehoefte vragenlijst, uiterlijk een week voor aanvang van de workshop naar de trainer.

Programma

09.30  Start programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Strategische context

 •  U verkrijgt inzicht in de mate van turbulentie waarin uw organisatie zich bevindt en de invloed daarvan op de visie, missie en strategie van de organisatie(onderdeel).
 • Wat betekent dit voor de cultuur, structuur en het primaire proces?
 • Aan welke knoppen kunt u draaien?

Personele bezetting

 •  Globaal in kaart brengen van het huidige en vereiste personeelsbestand volgens de vereiste cultuur, structuur en primaire proces van uw organisatieonderdeel.
 • Knelpunten in het realiseren van het vereiste personeelsbeleid.

Strategische personeelsplanning

 • Strategische personeelsplanning; een actieplan op hoofdlijnen.
 • Contracteren.

12.30 Einde programma

Amersfoort
19-3-2020
19-6-2020
7-10-2020

De cursuskosten bedragen € 159,00 per persoon exclusief € 25,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 15,00. De totale kosten per persoon bedragen € 199,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar HRM Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de HRM Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per postof email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 0 beoordelingen

Eigenschappen

Duur: 0,5 dag
Prijs: € 159 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.