Beoordeling:

Omgaan met privacy

De privacywetgeving is veranderd. Europese wetgeving heeft de nationale wetgeving vervangen. Dat betekent dat de Wet bescherming persoonsgegevens per 25 mei 2018 is verdwenen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is daarvoor in de plaats gekomen. De AVG zorgt voor een uitbreiding en versterking van de privacyrechten. Organisaties hebben meer verantwoordelijkheid voor privacy. Als organisaties slordig omgaan met privacy dan kunnen ze een boete krijgen. Er kan bovendien makkelijker worden geklaagd bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als er onzorgvuldig met de gegevens wordt omgegaan. De AP moet iedere klacht behandelen. Dat betekent dat iedereen die betrokken is bij persoonsgegevens kennis moet hebben van de AVG. Ook HR ontkomt er niet aan. U beheert immers de personeelsdossiers en de dossiers van sollicitanten. Wat is hiervoor geregeld? In de cursus Omgaan met privacy zetten we de nieuwe regels van de privacy voor u op een rij en de gevolgen voor de organisatie.

Resultaat na de cursus Omgaan met privacy:

  • U krijgt meer inzicht in de risico’s en valkuilen van de privacy.
  • U kent de hoofdlijnen van de AVG.
  • U weet wat wel en niet mag met personeelsgegevens.
  • U weet wanneer u datalekken moet melden.
  • U kent de gevolgen van de nieuwe wetgeving voor uw organisatie.
  • U weet welke rol HR speelt.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met privacy en persoonsgegevens.

Programma van de cursus

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training
We beginnen de training met het uitwisselen van ervaringen over privacy in de eigen organisatie. Wanneer speelt privacy en wat zijn persoonsgegevens? We kijken naar de risico's en dan naar de wetgeving. Wat is er nu geregeld in de Wet bescherming persoonsgegevens en wat gaat er veranderen in de AVG? We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Doel wetgeving
  • Zorgvuldig omgaan met privacy
  • Persoonsgegevens van zieke werknemers
  • Welke privacy risico's zijn er?
  • Wat is een bewerker?
  • Personeelscontrolesystemen (prikklok, pieper, camera's pasjes en dergelijke)
  • Bescherming persoonsgegevens (persoonsregistratie en het verzamelen van gegevens)
  • De nieuwe cookieregels voor de website van de organisatie
  • Regels rond datalekken en het melden daarvan
  • Gevolgen van het niet nakomen van de wetgeving
  • Wie is aansprakelijk?
  • De rol van de autoriteit persoonsgegevens

12.45 We genieten van een heerlijke lunch

We kijken naar de gevolgen van de AVG voor uw organisatie. We bespreken de volgende onderwerpen:

  • Hoe zijn privacy risico's te beheersen?
  • Het aanstellen van een functionaris van de gegevensbescherming
  • De Privacy Impact Assessment (PIA)
  • Verandering van het privacybeleid
  • Bewaren van persoonsgegevens
  • Inzicht in persoonsgegevens
  • De rol van de HR
  • Aan de slag

16.00 Einde van deze cursus

 

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen afdeling/organisatie wilt volgen, is dat natuurlijk mogelijk. HRM Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op uw wensen. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 - 0432268 of via de e-mail info@deacademy.nl).

Amersfoort
20-02-2019

De cursuskosten bedragen € 395,00 per persoon exclusief € 65,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 489,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar HRM Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

  • 2e deelnemer: 10% korting;
  • 3e deelnemer: 15% korting;
  • 4e deelnemer: 20% korting;
  • 5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. (Klik op de offertebutton aan de rechterkant) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de HRM Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze voorwaarden vindt u op onze website.

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 16 beoordelingen
door Claire vd Zalm
duidelijke training
Naam organisatie*: m

Een duidelijke training met voldoende afwisseling tussen theorie en praktijk. Het is zeer nuttig geweest.

door R.S. Twigt
praktische info
Naam organisatie*: Mediamarkt

Goede praktische info gekregen. Wel jammer dat niet alles duidelijk is hoe de AVG omgaat met bepaalde situaties, maar daar kan de trainer niets aan doen.

door Valerie Geerlings
uitleg
Naam organisatie*: Royal Ds

Zeer goede uitleg en lesmateriaal.

door Melissa
geholpen
Naam organisatie*: DS personeel-service b.v.

De trainer heeft mij goed geholpen om mij te voorzien van alle benodigde informatie. Ik weet nu welke stappen ik moet ondernemen.

door M smeets
uitstekend
Naam organisatie*: Werkbedrijf Rijk v Nijmegen

De training was uitstekend! De training en de trainer krijgen een 9.

door S. Hoesenie
leerzaam
Naam organisatie*: Gemeente Amsterdam

Leerzaam. Goed dat er concrete acties komen uit de training en dat ze worden vastgelegd.

door Chantal
zeer volgbaar
Naam organisatie*: VDI

De cursus was zeer volgbaar. De benadering was luchtig voor de taaie stof.

door G. Stroobach
goede training
Naam organisatie*: Roche Diabetes Care Nederland BV

Een goede training en een enthousiaste trainer die duidelijkheid geeft en goed uitlegt. Prima locatie!

door Hadewych
Praktisch
Naam organisatie*: Lindenhoff BV

Praktisch, vlot, helder en veel input gehad

door John Oostveeen
praktijkvoorbeelden
Naam organisatie*: Stamicarbon

Goede praktijkvoorbeelden en een erg goede trainer.

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 395 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

  • goede prijs
  • vooraf persoonlijke intake
  • kleine groepen
  • niet goed geld terug!
  • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.