Beoordeling:

Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Vergroot uw basiskennis; wordt een salarisprofessional

Salarisadministratie? Een vak waarin altijd werk is, getuige de vele vacatures voor (assistent)loonadministrateur. Een boeiend en afwisselend vak, waarin regelmatig wat wijzigt. Niet alleen in het personeelsbestand of in de hoogte en samenstelling van salarissen, maar ook op het terrein van wet- en regelgeving. Never a dull moment!

Deze opleiding leidt u op voor het erkende Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®). Het Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) is bestemd voor de startende salarisadministrateur of assistent op de afdeling loonadministratie. Ook als u regelmatig samenwerkt met de salarisadministratie, biedt dit diploma waardevolle achtergrondinformatie.

Tot slot: u kunt online examen doen op een tijdstip dat u schikt!

Doorgroeien? Samen met Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3 geeft BKL® recht op het Associatiediploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®).

Data:

Bekijk alle beschikbare data in deze kalender.

nirpa puntenAssociatie_BrochureAD_def03.indd

De opleiding Basiskennis loonadministratie (BKL®) is een uitstekende basis voor administratieve medewerkers die zich willen richten op salarisverwerking. bestemd voor de startende salarisadministrateur of assistent op de afdeling loonadministratie. Ook als u regelmatig samenwerkt met de salarisadministratie, biedt dit diploma waardevolle achtergrondinformatie.

Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen tijdens zijn werk vragen krijgt loonheffing, arbeidsrecht en sociale verzekeringen, zoals medewerkers van personeelszaken, een financiële afdeling of leidinggevenden.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deelname aan deze opleiding.

De opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) bestaat uit twee delen, welke u beide kunt afsluiten met een examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Loonheffingen (niveau 3)

Tijdens de eerste 2 dagen van de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) gaan we aan de slag met o.a. de volgende thema's:

 • Functie en taken salarisadministratie
 • Dienstbetrekking, inhoudingsplicht en loonbegrip
 • Loonaangifte en loonheffingen
 • Sancties rond loonheffingen
 • Werkkostenregeling en vrije vergoedingen en verstrekkingen
 • Soorten premies en heffingskortingen

Arbeidsrecht & sociale zekerheid (niveau 3)

Tijdens de laatste 2 dagen van de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) gaan we aan de slag met o.a.:

 • Arbeidsovereenkomsten
 • Soorten arbeidsverhouding
 • Einde arbeidsovereenkomst
 • Cao en medezeggenschap
 • Arbeidsomstandigheden en arbeidstijden
 • Arbeidsongeschiktheid en re-integratie
 • Sociale zekerheid

Uiteraard besteden we ook de nodige tijd aan examentrainingen, zodat u optimaal voorbereid kunt deelnemen aan de examens.

Doorgroeien? Na het behalen van het BKL-examen, hoeft u alleen nog maar de 2-daagse module Personeel, Organisatie & Communicatie af te ronden voor het Associatiediploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®).

 

De kosten bedragen € 795,00 inclusief € 240 arrangementskosten en het cursusmateriaal.

De opleiding leidt op voor het officiële diploma BKL®. De examens worden (online) afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. De hierboven genoemde prijs is exclusief examenkosten van de Associatie. Ook moet u rekening houden met de aanschaf van een aantal studieboeken welke u tijdens het examen mag gebruiken. Enkele weken voor de start van de training ontvangt u de meest recente boekenlijst.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen, dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar HRM Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e en meerdere deelnemers: 20% korting;

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw opleiding berekenen. (klik hiervoor op de offertebutton aan de rechterkant van de pagina) Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de HRM Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per pos tof email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier.

Eigenschappen

Duur: 4 dagen
Prijs: € 555 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 12
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.